Nutrients del peix

Com ja hauràs sentit més d’alguna vegada, menjar peix és molt sa i beneficiós per al nostre cos. Avui t’expliquem quins nutrients té el peix i per què menjar regularment ens ajudarà a tenir una salut de ferro.

Els nutrients són unes substàncies que contenen els aliments que contribueixen al creixement i funcionament del cos humà. Es classifiquen segons la quantitat en què es troben els aliments i la quantitat requerida pel cos humà.

Nutrients del peix:

Proteïnes. Les proteïnes són essencials per a la reparació, formació i el manteniment dels teixits del cos, el bon funcionament de les hormones, el transport de nutrients i oxigen cap a les cèl·lules, formar anticossos…

Vitamina A. Aquesta vitamina ens ajuda a prevenir el càncer. És una vitamina antioxidant i millora la pell, els ulls i el cabell. D’altra banda, també enforteix el sistema immunitari i millora la salut cardiovascular i el sistema nerviós. També transporta energia a les cèl·lules.

Vitamina D. Aquesta vitamina és important per als ossos, cervell i dents. També ajuda a mantenir el pes corporal.

Minerals. Podem trobar diferents minerals com iode, fluor, calci, magnesi i zinc. Tots aquests minerals són beneficiosos per al nostre organisme.

Greixos insaturats. O d’una altra manera, els greixos bons per al nostre cos. Aquests greixos ajuden a reduir els nivells de colesterol en sang i ens protegeixen de les malalties cardíaques. Els greixos insaturats els podem trobar majorment en el peix espasa, l’arengada, la sardina i el verat.

Àcids grassos Omega 3. Hem sentit mil vegades parlar de l’Omega 3. Doncs el peix és un dels aliments que més Omega 3 ens pot proporcionar. És essencial per reduir la pressió arterial, per millorar la salut cardiovascular, per evitar l’obstrucció dels vasos sanguinis i per protegir-nos del càncer. També ajuda a alleujar l’artritis reumatoide, la psoriasi i els nervis. L’Omega 3 és excel·lent per millorar les funcions cerebrals i així evitar danys per envelliment, com l’Alzheimer i l’aterosclerosi.

Tots aquests nutrients són els que podem trobar en el peix que mengem. Cuidar l’alimentació és important per poder cuidar bé el nostre cos. Tenir un cos sa ens farà portar una vida més fàcil i ser més feliços.
La millor part és que si t’agrada el peix, menjar-ho no és un sacrifici i cuidaràs la teva salut mentre gaudeixes d’un bon menjar.